Rosa är inne även i år!

Gillar du rosa? Om du gör det är du inte ensam. Det är något med färgen rosa. Alla flickors färg. Men stämmer verkligen det? Numera ser vi finansvalpar på Wall Street, som vågar bära rosa skjortor till blå kostym. Och det är snyggt. Vårt svenska kungahus har förstått det här med rosa. Och de om någon är trendkänsliga när det gäller att bära kläder. Enligt magasinet Chic, är rosa fortfarande vårens färg. Vad sägs om rosa aftonklänningar och kostymer helt i rosa för den modemedvetna kvinnan?

Randigt, pyjamas och kostym i 80-tal

Såg ni årets melodifestival? Många av artisterna bar något som vi skulle kunna kalla mysbyxor. Och det är tydligen inne nu att se ut som om vi inte klätt på oss efter nattens sömn, som om vi gick ut i pyjamas och morgonrock. Och visst är väl det härligt? Vi behöver bara stiga upp, borsta tänderna, rufsa till håret och kliva in på kontoret, eller skolan numera. En annan trend är att 1980-talet med markerade midja och breda axlar har kommit tillbaka, framför allt för den som bär kostym.

Se ut som du är på väg till eller från gymmet

En tredje trend är tydligen att se ut som om du antingen är på väg till eller från gymmet. Vi går ju numera i Nike- eller Adidasskor, även till finbyxorna. Och det är ju skönt för alla oss som är lite bekväma av oss. Men nu kan vi bli ännu mer bekväma och ha träningsoverall på oss. Det är riktigt inne med träningsbyxor, och helst med "revärer", alltså streck i annan färg på sidan om benen. Så inne att man numera kan se folk som har joggingbyxor till kavajen. Inte dumt, alls!

15 mar 2017