« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

Snus utan tobak

Kanske du har snusat länge men känner att du vill bli av med en del av de onyttigheter det innehåller? Då kan du testa ZYN. Det är nämligen ett snus utan tobak! Man kan säga att det är som en slags nikotinpåse istället. 

ZYN tillverkas av Swedish Match och denna produkt kom de ut med under 2016. Det är ett bra alternativ till e produkter som i dag finns på nikotinmarknaden, till exempel e-cigaretter eller traditionellt snus med tobaksinnehåll.

Varför är tobak i snus så farligt?

Tobak är ett ämne som finns i bland annat cigaretter och vanligt snus. Tobak produceras ofta i Kina, Indien och Brasilien.  Tobaken innehåller kemikalier som skadar och missfärgar tänderna. Det är helt enkelt ett farligt ämne. Sedan är så klart inte nikotin så bra det heller, men snusar du vanligt snus, så får du i dig båda ämnena, men väljer du ZYN så får du bara i dig själva nikotinet. Du kan dessutom välja styrka själv. 

Vill du sluta snusa?

Kanske du funderar på att sluta upp med att snusa? ZYN kan vara en bra start på vägen. Sedan är det ju bra att även sluta med det, så att du blir av med beroendet helt. Det finns idg mycket stöd och hjälp att få för att sluta snusa och även sluta röka. Se bara till att bestämma dig för att du verkligen vill sluta. 

15 May 2023