« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

Alla har en inre Ernst

Varje gång Ernst visar sig på TV delas landet i två läger. De som älskar honom och det han gör och de som .. inte gör det! Men tro mig, alla har en liten Ernst innerst inne som drömmer om att få sätta händerna i ett litet projekt.

Som när jag åker förbi ett ställe på landet till exempel. Då tar det inte många sekunder innan jag i mitt huvud har börjat renovera stället med varsam hand. Bytt ut de gamla rutorna mot fönster i allmogestil, målat fasaden och kanske till och med byggt en liten oas med altan och blommor av olika slag. 

Alla jag pratat med håller med mig

Det spelar ingen roll om de jag pratat med går bananas när de sett Ernst bygga ihop en blomsterlåda med rundstav och hönsnät, eller om hans matlagning fått dem att gå i toppspinn! När man flyttar fokus från mannen till det han gör så är det ingen som inte kan uppskatta en snygg renovering. 

Heminredning är lite samma tänk. Man tar det man har och ser till att maximera det, och köper till sådant som kan hjälpa till att accentuera hela rummets utstrålning. Eller som Ernst hade sagt:

- Rummet ska liksom ropa till mig! "Här är jag, kom och upplev mig i all min prakt och stå inte i dörren! Kom in vettja!"

Som ni kanske förstår är jag en av de som tycker att Ernst har mycket att ge oss svenskar! 

2 Oct 2021