« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

Bra saker att tänka på då du ska inreda ditt vardagsrum

Om du har planer på att inreda ditt vardagsrum, antingen för att göra om eller för att du precis flyttat till ny bostad, så finns det en del saker att tänka på. Du kan köpa möbler från Kungsmöbler att använda dig av. Sedan, gör upp en plan som du kan utgå från. Det är bra att ha en ungefärlig bild av hur du vill att det ska se ut. Det kan vara smart att leta stilar på nätet eller i inredningsmagasin för att få bra inspiration. 

Välja inredning

Det är viktigt att välja rätt inredning. Möblerna är en av de vikigaste sakerna och sedan är det även hur du placerar dem. En tumregel är att inte ställa upp möblerna längst väggarna, det får nämligen rummet att se mindre ut. Sedan ska du fundera över textilier och gardiner. Det är smart att välja gardiner som matchar färgen som dina möbler har. En snygg matta eller flera mattor är även det trevligt. 

Placering av möbler och inredning

Just att placera möbler och övrig inredning är även det viktigt. Det är bra att försöka se till så att du inte sätter och ställer allt längs med väggarna, det blir bara uppradat. Ha inte för stora möbler om du har liten yta och ha inte för små om ytan är stor. 

Andra bra saker att tänka på att ha med i din inredning är bra belysning, gärna flera olika ljuskällor samt foton och konst på väggarna. Få gärna in lite växter med.

6 Jun 2020