« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

En övervakningskamera måste inte vara ful

När jag har pratat med olika människor om det här med att ha ett inbrottslarm med övervakningskamera så har många rynkat på näsan och tyckt de varit så fula. Några har till och med föreslagit att man ska bygga in dem i fågelholkar och dylikt för att de inte ska störa omgivningen för mycket. Men övervakningskameror behöver faktiskt inte vara fula alls, och det gäller både de man har inne och de man har ute. 

Utvecklingen har gått framåt

Den övervakningskamera för utomhusbruk som du ser på bilden har jag köpt hos Prylstaden.se. Det är en lampa som har en inbyggd kamera i sig. Denna typ av spionkamera är väldigt bra att ha i anslutning till sin altan, balkong eller garage. De som blir filmade har ingen aning om det och det gör att det blir betydligt lättare att identifiera dem. Även kameror inomhus har blivit allt snyggare och det finns ett sort urval av dem. Det gör att man kan integrera dem i den design man har valt för sitt hem och de tillför något, istället för att sticka ut som ett fult sår. 

Inte bara mot inbrott

En bra övervakningskamera kan man ha användning för även vid andra tillfällen. Du är bortrest och vet om att din tonåringar planerar att ha en fest, då kan du även när du är bortrest kolla vad som händer i hemmet. Det är ett bra sätt att ha uppsikt, när du själv inte kan befinna dig på plats. 

10 Dec 2018