« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

Funderar du på att köpa en bostadsrätt?

Ett bra sätt att bo på, det är i en bostadsrätt. Det gjorde jag när jag var yngre. Det finns många bra fördelar att bo i en bostadsrätt. Ofta har man en låg hyra, eftersom att man lägger en insats och köper sin lägenhet. Sedan kan det även ingå trappstädning BRF. Att ett företag kommer och sköter om trappor och trapphus. När du köper en bostadsrätt blir du medlem i en förening som tillsammans äger en hel fastighet. Sedan är det även viktigt att tänka på att det finns regler samt en ekonomi inom föreningen som ska skötas samt att du även har ett underhållsansvar. Om en bostadsrätt är något du funderar på är det bra att först få ett lånelöfte från banken, sedan börja leta efter den perfekta lägenhetet.

Saker att tänka på inför köp

Om du har hittat en perfekt lägenhet, se då till att läsa igenom föreningens regelverk, det som kallas för stadgarna. Det så att du vet vad du köper in dig i. Är ju bra om du trivs med föreningen och tvärtom. Sedan är det även så att du måste bli godkänd som medlem av föreningen. Olika föreningar har olika regler.

Det finns en massa bra tips för dig som vill veta mer om att köpa en bostadsrätt på nätet. Se till att kolla in lägenhetens skick och att inte buda mer än vad det faktiskt är värt. Tänk på att du ska underhålla lägenheten på ett bra sätt med.

 

 

 

27 Dec 2019