« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

Nu ser vi fram emot sommaren!

Gott nytt år på er alla och hoppas ni får en underbar afton och att 2022 blir ett år att minnas. Själv så har jag redan börjat se fram emot att se hur det blir grönt ute och man kan byta ut långbyxor mot shorts och den varma tröjan hängs längst in i garderoben. Som heminredningsnörd så har jag redan börjat kika lite på vad som kan trenda till sommaren när det gäller utemöbler. Jag har redan hittat flera soffbord för uteplatsen! De går givetvis att använda även på vintern om man har en vinterträdgård eller inglasad altan med värme. Men sommarmöbler gör sig bäst på sommaren, det jag alltid tyckt!

Tre tips när du ska välja utemöbler

Jag är ingen expert men jag har sett en och annan utemöbel i mina dar och har lärt mig lite av detta. Det jag vill tipsa om är:

  1. Tänk stort - Utemöbler för ett par personer är intimt och mysigt men det räcker inte långt om ni får besök. Sommaren är en tid då man ofta träffas utomhus och fikar och då bör man ha gott om plats.
  2. Trä eller plast - Det är en smaksak såklart. Trä är ett naturmaterial som man kan hålla liv i genom lite underhåll. Plast däremot räcker att torka av då och då. (Jag föredrar trä även om man får olja och måla!)
  3. Platsen - Även om jag rekommenderar att du ska tänka stort så får du inte glömma av var du ska placera dina utemöbler. Kolla så de verkligen får plats. Det blir lite snopet om man köpt en soffa som inte går att ställa dit. 
31 Dec 2021