« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

Renovera badrummet

Idag är det ofta två rum som står i fokus när man vill renovera. Det är köket och det är badrummet. Om du har planer på att renovera ditt badrum, så är det bra att ha en god planering när man ska renovera badrum. Det eftersom att det är ett ganska så omfattande projekt att hantera. Fundera på hur mycket du vill göra på egen hand och hur mycket du vill lägga ut på hantverkare. El och vvs bör göras av proffs med rätt utbildning och certiferingar. Men saker som att riva ut gamla badrummet med mera kan du göra på egen hand.

Börja leta inspiration

En viktig sak att börja med är att leta inspiration till hur du vill ha det. Det finns ju en massa kakel, klinker så väl som andra materialval du ska göra. Så kolla nätet efter andras badrum, hur de har gjort för att få bra idéer till ditt eget badrum. Sedan, sätt en budget som är för renoveringen, vad det får kosta, då med alla delar, så som hantverkare, inredning och så vidare.

Ha en bra plan

Planering är A och O oavsett vad det är som ska renoveras, så det gäller att du vet vad som ska göras med ditt badrum, innan du drar igång med projektet. Var även medveten om att det kan ta tid att få det klart, så fundera på hur du löser dusch och toalettbesök under tiden du renoverar. Just att sätta en budget före är bra med, så att du vet vad du kan använda när du ska köpa badrumsinredning eller anlita hantverkare.

Behöver du renovera hela badrummet?

Ibland är det inte ett måste att totalt renovera hela badrummet. Det kan räcka med att du byter ut kakel eller klinker eller byter ut vissa delar av badrummet. Du kanske kan byta duschen mot ett badkar eller tvärtom. Det är ju rätt kostsamt att riva ut hela badrummet och bygga nytt, så se över vad det verkligen är du behöver göra, innan du drar igång med ett allt för stort projekt. 

25 Jun 2020