« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

Saker att tänka på då du ska köpa nya skor

Skor på fötterna är ju ett måste idag, då det inte är så skönt att gå utan när man är utomhus. Så de allra flesta har i alla fall minst ett par skor. Det kan dock vara bra att ha flera att byta av med. Det så att man har rätt skor för rätt tillfälle. Det kan vara bra att ha sneakers till vardags, finskor för fest, kängor för vintern, sandaler för sommaren och så vidare.

När du ska köpa nya skor, fundera då på när de ska användas. Ska det gå att kombinera dem på olika sätt och ska det gå att ha dem under flera årstider? Fundera även på vad för färg de ska vara i. Ska de matcha din garderob för övrigt? Samt, vad får de kosta?

Satsa på många par skor

Många gånger talas det om att man bör ha en basgarderob med kläder, men det gäller även skor! Helst ska man inte ha på sig samma skor, två dagar på raken. Att ha det leder till att de lättare slits ut snabbt, då fukten inte hinner går ur dem mellan användningarna. 

Sedan är det ju bra att ha skor och stövlar för olika säsonger, väder, tillfällen. Det är rätt bra att investera en hel del i dina skor. Köp med kvalitet och se till att det även är en bra passform. Det är alltså inte bara hur de ser ut som är viktigt, utan även hur de sitter.

24 Oct 2021