« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

Ska man köpa ett nyckelfärdigt hus?

Det är väldigt populärt med nyckelfärdiga hus. Det är ju så väldigt bekvämt att få sitt hus på en gång, som jag har förstått att man får det. Men jag undrar om det fuskas om det går så där fort. hur vet jag som konsument att det inte byggs för fort? Man har ju hört om fuskbyggare som bara tänker på sig själva och som struntar i kunden. Tänk om jag inte blir nöjd? Det finns så många frågor som jag har när det gäller detta med "nyckelfärdiga hus". Sitter just nu och googlar med alla mina frågor i huvudet.

Hittar LB Hus som har olika hus

Nu när jag sitter och googlar nyckelfärdiga hus hittar jag en hemsida om LB Hus, där de låter kunderna bestämma hur färdigt det ska vara. Antingen kan man välja ett helt nytt hus av dem, och då är allting med huset klart, eller så kan man bestämma i fyra (!) olika steg hur pass färdigt hus man vill ha. Det som är minst färdigt, kan man alltså bygga på själv. Dår är det som att man bara får en stomme till ett hus, och sedan kan man bygga själv. Det är ju lättare att övervaka i så fall. Det är bökigare men det är lättare att kontrollera att ingen fuskar. Då får man välja hantverkare själv. Eller om man kan, då kan man själv bygga på huset.

Har nästan bestämt mig

Jag har nästan bestämt mig för denna variant av "nyckelfärdigt hus". På detta sätt kan jag vara med i hela byggprocessen och veta att de inte fuskar med bygget. Bra!

14 Dec 2017