« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

Skapa trivsel på kontoret

Hur gör vi för att åstakomma trivsel på kontoret? Fär många handlar det om att komma väl överens med sina arbetskamrater. Samspelet mellan kollegor kan i sig frambringa positiva vibbar genom att man pushar och motiverar varandra. Arbetsplatsen blir rolig att gå till, för där väntar människor som får själva arbetet att kännas mindre tungt. Faktum är att de flesta avskyr sitt jobb, och för arbetsgivare kan det vara en smart idé att ordna kick offs, personalfester eller after work. På detta vis stärks känslan av gemenskap – att man är ett team – vilket till följd kommer att rendera i bättre arbetsresultat.    

Påverka din arbetsmiljö

Trevnad på arbetsplatsen har sitt ursprung i fler komponenter än bara goda kollegor. En av dessa är vår omgivning. Prestation kommer från motivation och är vi fast i en stel och tråkig arbetsmiljö presterar vi sämre än i en rolig och inspirerande miljö. Så enkelt är det. Kontor brukar dessvärre ha tendensen att inredas på ett ganska livlöst sätt. Motverka detta genom att påverka din arbetsmiljö, ta med saker hemifrån och gör skrivbordet mer personligt eller ställ fram foton av din familj. Ur arbetsgivarens synvinkel kan den skapa en givande arbetsmiljö med hjälp av rätt kontorsmöbler

Kontorsmöbler och ergonomi

Att sitta vid ett skrivbord kan vara slitsamt mot kroppen. Rätt kontorsmöbler motverkar detta och med rätt menar jag ergonomiska. Din stol och ditt skrivbord ska kunna höjas och sänkas efter behov. Nedre delen av ryggen tar skada utan riktigt stöd medan musarm, huvudvärk och sjukdomar är andra vanliga arbetsskador. Kostnaden för nya kontorsmöbler är betydligt billigare än den för att ha sjukskrivna medarbetare.

7 Nov 2016