« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

Snyggt och praktiskt - både hemma och på jobb

Arbetskläder behöver inte vara fula! Det har vi märkt de senaste åren och faktum är att många kläder som är anpassade för lite tuffare jobb blir allt snyggare. Rena modekläderna ibland faktiskt. Jag har hittat en sida på nätet som säljer arbetskläder där du kan köpa kläder från Sveriges bästa leverantörer som exempelvis Blåkläder och Fristads. Bra grejer - till bra priser! 

Köp ett par, eller till arbetsplatsen

Det som gör att just denna sida är så bra för arbetskläder är för att du kan handla här både som privatperson och som företag. har du en snickarfirma med 30 anställda och vill ha kläder med logga på så kan de fixa detta och är du en person som vill ha bra arbetskläder som är slitstarka för att jobba lite hemma så kan du beställa ett enda par om du vill det. Just nu har de faktiskt rea på skyddsskor så jag funderar allvarligt på att köpa ett par med spiktramp. Alltid bra att ha hemma. 

Tips - Få bort färg från kläder

Alla hemmafixare får färg på kläderna. Det går knappt att undvika, men ibland vill man kunna tvätta bort eventuella färgfläckar. Här får du lite tips:

  • Vattenbaserad färg - Använd kallt vatten och blanda i vitvinsvinäger eller ättika och lite flytande tvättmedel. Jobba med fläcken ordentligt och låt ligga i blöt i minst 10 minuter. 
  • Oljebaserad färg - Badda med terpentin eller lacknafta och pressa sedan med en torr trasa mot det baddade området. Tvätta sedan som vanligt. Tänk på att lacknafta och terpentin kan självantända om du lämnar trasor med medel på.  
6 Feb 2020