« EDIOT

En blogg om kläder, mode, arkitektur, heminredning och mat

Sugen på att bygga något nytt?

Funderar du på att bygga något nytt? Som en garderob, ett garage eller en ny altan? I så fall kan jag tipsa om en site med många användbara byggtips, som heter husvillaguiden.se. Det är en site som vill  hjälpa alla som äger ett bostads- eller fritidshus och vill hjälpa dig att ta rätt beslut i ditt husägande. Hus och Villaguiden tar upp allt från hur man kan spara pengar på att byta fönster till hur man bör planera elsystemet. De vill vara den självklara siten då man behöver tips och råd kring ekonomi och underhåll av ens hus.

Ska du skaffa hantverkare?

Hantverkare kan vara dyrt att ta in. Oftast är det de som står för de verkliga kostnaderna. Virket är itne särskilt dyrt. Något som kan avhjälpa är möjligheten till ROT-avdrag som kan täcka en del av kostnaderna för hantverkarna. Ju fler som äger huset, desto större blir möjligheten till att göra avdrag eftersom alla ägare kan göra egna avdrag för tjänsterna. Delat ägande är det mest ekonomiska.

Hur hittar man rätt hantverkare?

Hitta rätta hantverkare av det rätta virket är heller inte lätt. Ska du anlita någon är det bästa att gå efter tips av andra, eller leta efter referenser för att hitta personer som gör det noggrant och som gör dig nöjd. Då får du åkta till byggaffären för att köpa material som hantverkarna behöver, och bjuda på fika. 

3 Sep 2017